Kniepijn

De knie is een gewricht dat bestaat uit bot, ligamenten of bindweefselbanden, kraakbeen en vloeistoffen, die er samen met pezen en spieren voor zorgen dat er een natuurlijke beweging van de knie is tijdens het lopen of rennen.

De pijn die in de knie optreedt, wordt veroorzaakt doordat een of meer structuren worden belast door een verkeerde beweging bij het lopen of sporten. In dit geval kunnen de voeten de oorzaak zijn van de kniepijn, waardoor men niet goed kan lopen of sporten.

dolor de rodilla 1

De oorzaken van kniepijn zijn uiteenlopend:

Sporten met een te hoge intensiteit of impact

Het dragen van ongeschikt schoeisel

Overgewicht

Veroudering of slijtage van de botten als gevolg van artrose

Degeneratie van het gewrichtskraakbeen

Eerdere meniscus- of ligamentblessures.

Kniepijn kan soms een directe oorsprong hebben in de voeten. Aangezien de voeten het gewicht van het lichaam dragen, kan een van de oorzaken van deze pijn de zogenaamde onstabiele voet zijn, die te wijten is aan een gebrek aan volledige en correcte steun van de voet op de ondergrond, bv. platte, cavus- of valgusvoeten.

 

De meest voorkomende symptomen die de patiënt ervaart zijn:

Roodheid van het getroffen gebied en verhoogde temperatuur.

Ontsteking en zwelling

Gevoel van zwakte en gebrek aan stabiliteit

Klikken of knarsen bij het lopen op de plaats van de pijn

Tintelend gevoel vergezeld van gevoelloosheid

De knie kan niet volledig worden gebogen

Bij kniepijn wordt aangeraden de lichamelijke activiteiten voorzichtig uit te voeren, tussen de oefeningen door te rekken en schoeisel te gebruiken dat geschikt is voor de sport die u gaat beoefenen.

Als de kniepijn echter permanent merkbaar is, kunt u het beste een podoloog bezoeken om de voetafdruk te onderzoeken en te beoordelen of er veranderingen zijn, waarna er gepersonaliseerde inlegzolen nodig kunnen zijn.

Kniepijn