Valgusvoet

Wanneer de hiel een zijdelingse afwijking vertoont naar de binnenkant van de voet, bestaat de mogelijkheid van een valgusvoet, die in verband kan worden gebracht met de zogenaamde platvoet.

Een van de kenmerken van de valgusvoet is dat bij het lopen de voet naar binnen wordt getrokken, wat verschilt van de varusvoet waarbij de externe laterale zone de neiging heeft te worden ondersteund. De valgusvoet veroorzaakt veel negatieve gevolgen voor het lichaam zoals knobbels of fasciitis plantaris, maar veroorzaakt ook andere pathologieën zoals klauwtenen, hielpijn, metatarsalgie en ingegroeide teennagel, die ook worden versterkt door onaangepast schoeisel.

pie valgo 1

Infantiele valgus voet

Het komt meestal voor bij kinderen tussen vier en zes jaar oud. Waarbij de hielen afwijken, de morfologie van de voetafdruk niet correct is en het plantair gewelf praktisch vlak is, hetgeen instabiliteit bij het lopen veroorzaakt.

Voetpijn is vaak niet het eerste symptoom van mensen met een valgusvoet:

Mensen met een valgusvoet hebben meestal meer slijtage aan de binnenzijde van de voet door hun geproneerde gang.
Vermoeidheid en vermoeide voeten bij het lopen
Pijn in de enkels, knieën, rug of heupen, vooral als u een atleet bent.
Veroorzaakt overbelasting van de voeten, resulterend in klauwtenen, knobbels, enz.
Een zittend persoon heeft een normaal lijkende plantaire boog, maar wanneer hij staat, wordt hij vlakker.
Al deze symptomen wijzen erop dat de patiënt naar een podoloog moet gaan voor een juiste beoordeling van zijn situatie.

Een van de meest doeltreffende behandelingen bestaat uit inlegzolen die zijn afgestemd op de kenmerken van de voet en de levensstijl van de patiënt. Het gebruik van deze inlegzolen lost meer dan 85% van de gevallen op.

Ongeschikt schoeisel kan de symptomen verergeren, dus het is belangrijk om de aanbevelingen van de pedicure op te volgen.

pie planovalgo 768x641 1 1