Tarsale Sinus Syndroom

Tarsale Sinus Syndroom Behandeling

De sinus van de tarsus is een klein benig kanaaltje dat in de enkel loopt en met name onder het talusbeen. Het kan beschadigd raken door overbelasting van het gebied, als gevolg van biomechanische veranderingen van de voet, waardoor een ontsteking ontstaat van de synoviale vloeistof die dit kanaal bevat. Deze patiënten zijn vaak atleten of mensen die al eens een verstuikte enkel hebben gehad als gevolg van het omdraaien van de voet.

Sindrome del Seno del Tarso 768x470 1

Symptomen en revalidatie

Patiënten met dit syndroom melden milde pijn, samen met overgevoeligheid in de externe laterale malleolus, waardoor zij moeilijk kunnen lopen. In de Podotherapeutische Kliniek San Roman adviseren wij rust en het gebruik van ijs om pijn en ontsteking te verminderen. De specialisten van de pediatrische kliniek San Roman kunnen, indien nodig, ook niet-steroïde ontstekingsremmers voorschrijven. In ons centrum hebben we een elektrotherapieruimte met ultrageluid, TENS en laser, die zal helpen om ontstekingen te verminderen.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling kan de mobilisatie van het sub-talaire gewricht zijn, evenals de correctie van eventuele biomechanische veranderingen, met onze op maat gemaakte orthopedische inlegzolen, gemaakt onder gipsen mallen en met de modernste materialen.

Neem contact met ons op en wij zullen een diagnose stellen voor de meest geschikte behandeling.