Beeldvormende studie

30 de mayo de 2022

De fluoroscoop is een beeldvormingstechniek in de geneeskunde die de radiodiagnose mogelijk maakt van botletsels en pathologieën in extremiteiten zoals de voet.

Fluoroscopie onderzoek

De fluoroscoop is een beeldvormingstechniek in de geneeskunde die de radiodiagnose mogelijk maakt van botletsels en pathologieën in extremiteiten zoals de voet. Dit systeem maakt het mogelijk de anatomie van botten en gewrichten te bestuderen en in real time dynamische gegevens van de voet te verkrijgen. Dit systeem is vooral nuttig voor de postoperatieve beoordeling van patiënten.

Moderne fluoroscopie maakt gebruik van een röntgenbeeldversterker met lage straling in combinatie met een beeldopnameapparaat dat beeld- en videoweergave in real time mogelijk maakt. Het is belangrijk op te merken dat deze beeldvormingstechnieken zo weinig straling uitzenden dat geen speciale isolatie vereist is.

In Clínica San Román hebben we twee moderne fluoroscopen (XiScan) en een General Electric (GE) voor hoge definitie digitale röntgenfoto’s. Met dit systeem kunnen wij onze percutane of minimaal invasieve voetchirurgische ingrepen beter zien en nauwkeuriger uitvoeren.

Radiologisch onderzoek

Digitale radiografie van de voet stelt ons in staat de botstructuur op een precieze manier en met een minimum aan straling te bestuderen.

Met de Brivo-apparatuur van General Electric kunnen wij digitale röntgenfoto’s maken in meerdere projecties (standaard, speciaal en geladen).

Met het digitale beeld van de voet kunnen we de hoeken en afmetingen van de misvorming nauwkeurig beoordelen en de patiënt krijgt alle onderzoeken op een DVD van Clínica San Román.

Alle apparatuur van de kliniek wordt jaarlijks gecontroleerd en staat onder toezicht van de GDES-eenheid voor technische stralingsbescherming (UTPR).

fluoroscopio 1 1

EchoDoppler onderzoek

 

Het 4D vasculair EchoDoppler onderzoek is gebaseerd op de hemodynamische studie van de snelheid van de bloedstroom met het Doppler effect. Dit systeem stelt ons in staat de weke delen en de bloedsomloop te onderzoeken, om vervolgens de operatie veiliger uit te voeren.

De 4D EchoDoppler stelt ons in staat de instrumenten op een volkomen onschadelijke manier nauwkeurig te richten voor de behandeling van onder meer neuroom, infiltraties en cysten.

Clínica San Román padre e hijo - clínica podológica en Alicante