Síguenos en Facebook
default image
Síguenos en Facebook

HALLUX VALGUS operatie via ‘minimal invasive surgery’:

Op 18 september 2013 ben ik aan beide voeten geopereerd in de kliniek San Román in Alicante. Graag wil ik hierbij iedereen doorgeven hoe geweldig vanaf het eerste contact in maart mijn ervaringen zijn en zijn geweest. Op elke mail kreeg ik prompt een antwoord, men stond open voor al mijn vragen, was heel attent en soepel in de wensen en begeleiding.

Op 18 september na een hartelijke ontvangst door Judit van de receptie en Yvon, assistente bij de operatie, werd ik ’s morgens aan een voet geopereerd en laat in de middag aan de ander. Zowel dr. San Román senior als junior waren heel duidelijk in uitleg en hadden alle geduld voor al mijn vragen. Tussendoor kon mijn man met mij in de rolstoel van de kliniek de stad in. Na de operatie aan de tweede voet werden mij speciale schoenen gegeven en zo met twee verbonden voetjes in therapeutische sandalen kon ik zelf de kliniek uit schuifelen. Dat schuifelen moet, omdat je 40 dagen met platte voeten moet lopen om alles te laten genezen. Doe je dat niet, dan krijg je ongetwijfeld problemen met het herstel. Ik kreeg pijnstillers, antibiotica en medicijnen tegen infectie mee, maar heb van de pijnstillers er maar een ’s avonds gebruikt, verder absoluut nergens last van gehad!

Na een week werden de hechtingen eruit gehaald en de voeten opnieuw verbonden. Dat verband moest dan een maand blijven zitten. Ook kreeg ik douche-hoezen mee, heel praktisch. Zelf, om het verband te beschermen, droeg ik elke dag grote sokken.

Afgelopen dinsdag 29 oktober heb ik in Nederland via mijn huisarts, die mij volledig steunde v.w.b. de ingreep in Spanje, röntgenfotos laten maken in het ziekenhuis en deze op dvd meegekregen. Dit bestand heb ik naar dr. San Román gemaild en dezelfde dag kreeg ik al een uitgebreid antwoord, dat alles in orde was en ik het verband mocht verwijderen (heerlijk..!). Wel een A4’tje vol instructies en ook hier zeg ik, hou je daar echt aan, het is voor je eigen voorspoedig herstel!

Mijn voeten zien er voor het eerst in mijn leven prachtig uit! Je ziet nauwelijks dat er geopereerd is, klein plekje links en rechts waar de incisie heeft plaatsgevonden. Ik ben enorm blij, kijk uit naar het dragen van mijn eigen schoenen zonder pijn en raad dit iedereen met dezelfde problemen aan!

Voor vragen kun je me benaderen, mirjamburer@ziggo.nl

Van een heel enthousiaste ervaringsdeskundige, Mirjam

I herewith confirm that I allow the Clínica San Román to use my experiences written underneath to publish/upload this on their website.

Mirjam E.M. Burer Bartels October 31th, 2013.

Síguenos en Facebook

Mirjam E.M. Burer Bartels julio 28, 2017

Síguenos en Facebook