Síguenos en Facebook
default image
Síguenos en Facebook

Mijn ervaring met de Clinica San Roman is erg goed.

Bij binnenkomst word je direct vriendelijk te woord gestaan en geholpen waar en hoe ze kunnen.

De operatie viel mee al had ik niet echt een verwachting. Ik liet het maar over me heen komen. De behandeling op zich verliep snel binnen 40 minuten is het achter de rug. Ik liet aan alle twee mijn  voeten Halux Valgus verwijderen en mijn grote tenen recht gezet.

Ook al wist ik na de eerste voet dat het totaal geen pijn deed en de verdoving niet eens te voelen is,  was ik bij mijn tweede voet zo nerveus dat mijn benen ervan trilde. Maar dr. Ramon en Yvonne stelde mij gerust en gingen rustig verder. Sowieso werd ik steeds op mijn gemak gesteld.

Na de operatie, inderdaad op wel hele mooie soort van sandalen, schuifelend de operatiekamer uit. Lopen kan je dat niet noemen maar wel voortbewegen als een pinguïn.

De tweede dag na mijn operatie kreeg ik het idee dat mijn grote teen wel erg dik werd. Heb de kliniek gebeld en een foto meegestuurd. Nadat de dokter er naar had gekeken werd ik gerust gesteld er was niets vreemds aan de hand –ijspakking erop en klaar.

Ik heb me aan alle “voorschriften” gehouden zo vaak mogelijk voeten omhoog dat is ook wel erg fijn. De eerste nacht nog vreemd en wennen aan het feit dat wanneer je opstaat je direct die schoenen aan moet doen. Eerst twee dagen heb ik voor de grotere afstanden de rolstoel gebruikt maar de tweede avond kon ik zelf al goed lopen. Ook al doe je over een stukje van 500 meter behoorlijk lang.

Na 6 dagen werden de hechtingen verwijderd (opletten hoe het verband wordt doorgekinpt). En werd het siliconen stukje (om de tenen goed uit elkaar te houden) gemaakt. De eerste aanblik aan voeten zonder enorme knokels is erg vreemd maar wat was ik blij.

40 dagen na de operatie heb ik in Amsterdam een foto laten maken die naar de kliniek opgestuurd en kreeg direct de goedkeuring om het verband te verwijderen. Heel voorzichtig heb ik het verwijderd zoals het in de kliniek was gedaan (goed opgelet bij het verwijderen van de hechtingen). Het is niet pijnlijk en eenmaal verband eraf kwamen er wel twee hele vreemde voeten tevoorschijn. En zette direct ook op. Dit is niet vreemd wanneer ze 6 weken in strak tape hebben gezeten. En wat een heerlijkheid voeten onder de kraan afspoelen, water op je voeten en al die losse velletjes verwijderen. Geen plastic meer om mijn voeten bij douchen erg fijn.

Wel voorbereid zijn op stijve tenen. Dat verdwijnt geleidelijk.

Nu bijna drie maanden na de operatie gaat het echt stukken beter. Tenen nog wel wat stijf maar elke week verbeterd dat aanzienlijk. Het dragen van sneakers is eigenlijk het lekkerst. Heb wel al geprobeerd om hakken aan te trekken (alleen maar even kijken of het ging) maar het staan op mijn tenen is toch nog wel pijnlijk. Ik wacht gewoon nog een paar maanden. Het wordt nu toch zomer en slippers, ballerina’s en natuurlijk de coolste sneakers bieden een goed alternatief.

Voeten worden ook steeds minder vaak dik – opgezwollen. Gewoon kwestie van de tijd gunnen en niet te snel willen.

Ik heb een aantal keren de kliniek gemaild met vragen en kreeg altijd direct antwoord. Ook al is het niet echt naast de deur de hulp en antwoorden gaan sneller dan de zorg hier in Nederland.

Síguenos en Facebook

julio 28, 2017

Síguenos en Facebook