default image
Síguenos en Facebook

Operatie hallux valgus bij vrouw 63 jaar.

 

Via de mail heb ik gevraagd of dr. San Roman de hallux valgus aan mijn rechtervoet kon opereren. Dat mailcontact verliep prima. Ik kreeg steeds heel snel antwoord. Ik moest een gewone zelfgemaakte foto van mijn voet mailen en het antwoord was dat dr. San Roman dit kon opereren, echter omdat mijn grote teen enorm scheef stond, gaf hij aan dat hij deze teen voor slechts 50% kon rechtzetten. Ik heb toen eerst gekeken naar een reis met verblijf in Alicante. En toen een datum voorgesteld die in de periode van mijn reis goed uitkwam. Dit kon zo geregeld worden.  De operatie viel enorm mee. Van te voren werden er röntgenfoto’s gemaakt, een soort echografie i.v.m. de bloedcirculatie van de voet en de drukpunten van de voet werden goed bekeken. Omdat mijn grote teen zo enorm scheef stond moest er ook wat aan de kleinere tenen worden gedaan. De operatie werd daarom duurder. Ik kreeg een paar prikjes in mijn voet om deze te verdoven, deze deden nauwelijks pijn. Daarna voel je wel alles, maar je voelt geen pijn. Soms is het even een vervelend trekkerig gevoel. De operatie op zich duurde ongeveer een half uur. Daarna wordt de voet getapet en krijg je een loopschoen aan. Je kunt dan inderdaad lopend naar de auto vlak voor de kliniek. Deze privékliniek ligt aan een mooie straat recht tegenover de jachthaven en lijkt meer op een kantoor met behandelruimte.

De eerste 2 dagen heb ik veel gelegen, maar wel steeds tussendoor kleine stukjes gelopen. Ik heb vrijwel geen pijn gehad na de operatie en alleen de eerste 4 dagen maar pijnstillers gebruikt. Mijn man heeft mij in een van de kliniek geleende rolstoel mooi rondgereden en tussendoor heb ik stukjes gelopen. Na een week zijn de hechtingen verwijderd door dr. San Roman. Na die week kon ik ook al weer veel beter lopen. Ik ben op 3 september geopereerd en op 14 september ben ik weer gaan werken (kantoorbaan). Na 40 dagen moest ik in Nederland een röntgenfoto laten maken en mailen naar dr. San Roman. Na één dag kreeg ik een mail terug: de voet was perfect en de tape mocht er af. Dat was natuurlijk spannend! De voet zag er ineens vrij normaal uit, nog wel ietsjes breder op de plaats waar de hallux valgus had gezeten en ook wel iets opgezwollen. Het herstel zou nu nog 2 tot 6 maanden duren werd gemaild. Het beste liep ik de eerste weken op platte schoenen, aan de kant van de grote teen had ik helemaal geen last, maar gek genoeg wel aan de kant van de kleinste teen. Ook na 10 weken was de voet nog ’s avonds ietsjes dikker, maar toen kon ik al weer een kilometer of 10 wandelen. Nu, na 5 maanden, heb ik nergens last meer van.  De plaats van de hallux valgus is ietsjes dikker en de grote teen staat nog een beetje scheef (zoals dr. San Roman al had gezegd), maar ik kan weer alle schoenen aan en ben ik niet meer afhankelijk van schoenen in een breedtemaat. Wel draag ik alle dagen de siliconenprothese tussen de grote teen en de teen ernaast. Daar zal ik bij het kopen van zomerschoenen wel rekening mee moeten houden. Ook heeft dr. San Roman mij aangeraden om schoenen te kopen die goed aansluiten ter hoogte van de hallux valgus en die bij de tenen genoeg ruimte hebben.

Ik ben heel blij dat ik me eindelijk heb durven laten opereren. Ik vind het jammer, dat ik niet eerder van deze operatie in Spanje heb gehoord. Ik had er al zeker 25 jaar last van, moest de laatste tijd op kantoor met teenslippers lopen, maar durfde de operatie in Nederland niet te ondergaan. Nadeel is wel dat de kosten voor eigen rekening zijn.

 

Emmy Schoofs  12 februari 2016

Síguenos en Facebook

Emmy Schoofs julio 28, 2017